Точно на време: Кафелников хвали Гришо, прати го в топ 20



02-12-2010 21:15 | Николай Драгиев

На фона на неприятния скандал, който се оформи около Григор Димитров в последните дни, българската надежда получи пореден ласкав комплимент, дошъл наистина в най-подходящия момент.

Легендата на руския тенис Евгений Кафелников сподели, че българинът има сили скоро да бъде в топ 20, но от него зависи да реализира потенциала, който очевидно притежава.

Това стана след двубоя му от шампионския тур за ветерани, който тази седмица се провежда в лондонската зала "Роял Албърт Хол". Кафелников загуби с 4:6, 1:6 от Грег Руседски, но въпреки това отговори на въпросите на пратеника на Novsport.com.

"Не съм гледал как играе Григор Димитров. Затова пък съм чувал от много специалисти, че има всички нужни качества. Сред тях са както физически данни, така и отлична техника. Всичко зависи от това какво става в главата му. Ако той се справи с това, то резултатите ще дойдат със сигурност," споделя Кафелников.

За бившия номер 1 в света, конкуренцията в съвременния мъжки тенис не е на нужното ниво, тъй като има само четири-пет отличаващи се състезатели, които доминират над останалите. "Преди 10 години, когато бях на корта, имаше много по-голяма конкуренция. Не се изчерпваше със Сампрас и Агаси. Други играчи също печелеха големите турнири и силите бяха изравнени. Сега имаме само Федерер, Надал, Джокович, Мъри и донякъде Родик. Конкуренцията трябва да е много по-голяма," категоричен е той.

За финал Кафелников споделя, че никога няма да се отдели от тениса, дори това да значи че ще бъде чиновник. Все пак той признава, че треньорската професия го влече.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини