Чудото се случи (+ снимки)



30-01-2016 12:59 | Станко Димов

Ангелик Кербер е новата шампионка от Откритото първенство по тенис на Австралия. На финала левичарката от Германия се наложи с 2:1 сета над Серина Уилямс, в отделните части 6:4, 3:6, 6:4, като по този начин спечели първата си титла от Големия шлем.

С победата си 28-годишната състезателка попречи на Уилямс да спечели за рекорден седми път трофея от Australian Open и да се изравни по трофеи от Шлема с Щефи Граф – 22. За Кербер това беше втора победа от 7 срещи с Уилямс, а успехът и осигури титла №8 в кариерата.

Кербер започна срещата на изключително ниво и успя да вземе първия сет с 6:4, след като реализира два пробива, възползвайки се от 23 непредизвикани грешки на Уилямс. Световната №1 успя да стабилизира играта си през втората част и поведе с 4:1, след което изравни резултата – 4:6, 6:3.

Така финалът навлезе в заключителен трети сет, в който германката Кербер първа нанесе удар – брейк и 2:0. Уилямс отговори бързо на предизвикателството и изравни за 2:2. Последваха нови 3 гейма за Кербер, която поведе с 5:2 и малко по-късно затвори мача с 6:4.

Благодарение на триумфа Кербер не само спечели първа титла от Шлема, но стана и втората германка след Щефи Граф, която триумфира в Мейджър турнир в Оупън ерата.

Освен това Кербер стана първата тенисистка, която спасява мачбол в първи кръг (срещу Мисаки Дои), след което триумфира в турнир от Шлема. Освен това от понеделник Кербер ще запише рекордно класиране в ранглистата, където ще се изкачи до второ място, непосредствено зад Серина Уилямс.

„Анджи, поздравления. Ти наистина заслужи титлата – позволи ми да бъда първата, която ще те поздрави. Надявам се, че ще се насладиш на момента”, каза в интервюто на корта финалистката Уилямс.

„Преди всичко искам да те поздравя, Серина”, каза от своя страна германката. „Ти си вдъхновение за толкова много деца по света. Ти създаваш история. Ти си шампион. Освен всичко си невероятен човек. Поздравявам те за всичко, което си постигнала”, коментира още Кербер.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини