Кузманов е първото рекламно лице на Асикс за България



29-01-2016 16:25 | Tennis24.bg

На специална пресконференция представителят на Асикс за България Любо Ганев и националният ни състезател за "Купа Дейвис" Димитър Кузманов подписаха договор за партньорство.

„Димитър Кузманов е първият спортист, който става рекламно лице на Асикс в България”, каза пред репортерите Любо Ганев. Той допълни, че е много доволен от сътрудничеството си с БФ Тенис, като всички национални отбори за мъже, жени, юноши и девойки участват в най-престижните турнири с екипи на престижната спортна марка.

„Благодаряна Любо Ганев и на Асикс за подкрепата. Това е голяма чест за мен – да бъда първото рекламно лице на Асикс в България - и ще се опитам да оправдая доверието”, каза Кузманов. Той допълни, че Garanti Koza Sofia Open ще бъде с по-особен заряд заради българските любители на тениса. В турнира от категорията АТР 250, който ще се проведе от 30 януари до 7 февруари в „Арена Армеец”, Кузманов получи от организаторите "уайлд кард" за основната схема.

„За първи път ще участвам в основната схема на такъв голям турнир. През миналата година играх в квалификациите на състезание от подобен ранг в Истанбул, но отпаднах. Готов съм за предизвикателството и смятам, че се подготвих чудесно. Бях две седмици в Анталия, където участвах и в един турнир. Естествено тази надпревара е с по-особен заряд, защото ще играя в голяма зала, срещу много добри съперници и пред родна публика", сподели втората ракета на България при мъжете.

Димитър Кузманов изпрати една от най-силните си години в професионалния тенис. Той започна миналия сезон от 417-о място в световната ранглиста, а в момента се намира на 294-а позиция. Българският национал обясни, че този скок му дава възможност да участва на по-силни турнири, да мери сили с по-добри тенисисти и да продължава да подобрява своята форма.

„Основната ми цел през тази година е участвам в турнирите от Големия шлем. Не ми достигнаха 20 места за място в квалификациите за Откритото първенство на Австралия и сега ще се боря за „Ролан Гарос”. През миналата година подобрих доста ранкинга си, което ми дава възможност да участвам в по-големи турнири, надявам се отново да играя в Истанбул", завърши Кузманов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини