Бердих е фаворит за третата „уайлд кард“ за София



28-01-2016 09:45 | Tennis24.bg

Шестият в световната ранглиста на АТР Томаш Бердих е фаворит за третата „уайлд кард“ на тенис турнира Garanti Koza Sofia Open (30 януари – 7 февруари). Това съобщи директорът на първото издание на състезанието от категория „АТР 250“ Ерхан Орал в ефира на БНТ.

Роденият на 17 септември 1985 година чех има в кариерата си 12 титли. Само през миналия сезон Бердих спечели турнирите в Шънджън и Стокхолм и игра на финалите в Доха, Ротердам и Монте Карло.

През 2010 година 196-сантиметровият Томаш стигна до финала на „Уимбълдън“, след като отстрани Роджър Федерер на четвъртфинал и Новак Джокович на полуфинал. В мача за титлата на 4 юли чехът отстъпи на Рафаел Надал.

На Откритото първенство на Австралия тази година Бердих стигна до четвъртфиналите, където отстъпи на Федерер.

„Рафаел Надал отклони поканата ни да играе в София, защото се готви на червени кортове“, заяви още Ерхан Орал.

Както е известно първите две „уайлд кард“ за турнира бяха получени от втората ракета на България Димитър Кузманов и първата на Турция Марсел Илхан.

До петък трябва да бъде обявено името на третия поканен. Жребият за основната схема на Garanti Koza Sofia Open ще се тегли в събота, 30 януари, от 11 часа в официалния хотел на състезанието Novotel Sofia.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини