Григор е получил повече от половин милион от държавата



Григор е получил повече от половин милион от държавата
Свързани играчи
Тагове
28-01-2016 09:23 | Tennis24.bg

Над половин милион лева е получил Григор Димитров от държавата през последните 7 години, става ясно от справка, получена по Закона за достъп до обществена информация от Министерството на младежта и спорта. Точната сума е 583 470 лева. Особено силно е било финансирането преди олимпийските игри в Лондон - 130 170 лева, като проверка на "24 часа" не откри друг български спортист, който да е получил подобна сума за подготовката си.

Григор Димитров отказа да участва на турнира в София, който стартира идната седмица. Като една от причините негов представител изтъкна, че става въпрос за частен турнир, като програмата на тенисиста била готова отдавна.

В същото време в парите са включени и средства за международен спортен календар, който включва и турнирите, които не са държавни.

Министър Красен Кралев изрази надежда, че поне за следващите две издания на турнира Гришо ще намери време да дойде до София. Договорът с АТР е за три издания.

Най-добрият ни тенисист вече се прибра в Лос Анджелис, където започна подготовка за сезона в Америка. Първото му участие е на турнира в Делрей Бийч, Флорида, а след това отива в Акапулко, където спечели втората си титла от професионален турнир.

Жребият за турнира в София ще бъде теглен в събота.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини