Изтеглиха жребия за финала на Купа "Дейвис"



02-12-2010 14:56 | Николай Драгиев

Изтеглен бе жребият за първите двубои от финала за Купа "Дейвис". Така в "Белградска арена" битката ще открие ракета номер 1 на Франция Гаел Монфис срещу втория най-добър сърбин Янко Типсаревич.

Световният номер 3 Новак Джокович ще излезе във втория сингъл за деня срещу Жил Симон, който се явява втора ракета на "петлите".

Симон бе предпочетен пред намиращия се в отлична форма Микаел Лодра. Лодра надви Джокович преди по-малко от месец на "Мастърс 1000" в Париж, но все пак се счита, че Симон е по-неудобен за Ноле.

Иначе Микаел Лодра и Арно Клемон ще бъде дуетът на Франция, който ще излезе срещу Ненан Зимонич и Виктор Троицки в съботния двубой на двойки.

Виктор Троики е по-предно класиране от Янко Типсаревич в световната ранглиста, но капитанът на Сърбия Богдан Обрадович го е предпочел заради биткаджийския му характер и победата над Радек Щепанек в полуфиналите, която класира тима напред.

Тимът на Франция ще опита да донесе на страната си 10-а титла от Купа "Дейвис". В същото време западните ни съседи участват за първи път във финал на надпреварата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини