Скандалът продължава: Определиха Григор като "идиот"



02-12-2010 14:36 | Николай Драгиев

Скандалът около Григор Димитров се задълбочава. Почти всички световни медии отразиха проявата на Гришо на турнира в Хелзинки, когато той се е държал грубо със съдията на стола на негов мач. Общата оценка е, че поведението на българина е напълно неприемлива. Дали ще бъде наказан по-тежко обаче още не се знае.

Журналистът от популярния сайт Tennistalk Рики Даймън дори си позволи да нарече Григор "идиот" в своя профил в Туитър. Това разбира се породи вълна от мнения. Най-активен в защита на българина, бе руският тенисист Дмитрий Турсунов, който без да го оправдава, призова журналиста да не раздава такива квалификации.

Самият Турсунов и Григор Димитров са в добри отношения от години насам. През този сезон Гришо надви руснака на турнир в Банкок.

На твърдението на Даймън, че Григор е "идиот", Турсунов отговаря в "Туитър": "Нека погледнем ситуацията от неговата страна. Той е млад, а дори и Федерер е правил подобни неща," намеквайки за лошия нрав на Федерер, който в началните си години е чупил ракети редовно на корта.

След това диалогът между двамата продължава с разсъждение на тема как Рафаел Надал никога не би направил подобно нещо спрямо съдия, а дори да се случело, то неговите PR-и щяли да обърнат ситуацята в негова полза. "Нито Надал, нито ти би сторил такова нещо," подхвърля ядливо Даймън.

"Не може като репортер да съдиш за интелигентността на даден човек по едно такова действие. Да продаваш негативни материали винаги е по-добре. Това е и причината да не чета подобни неща вече," коментира Турсунов.

"Запомни си думите, тъй като никога не може да знаеш какво ще се случи. Може да се наложи да му казваш гений след време," допълва руснакът.

Журналистът обаче демонстрира отново негативното си настроение спрямо Григор: "Никога няма да му кажа, че е гений. Още по-малко да го сравнявам с Федерер, както много други правят."

"Предлагам ти да отидеш и в лицето на Димитров да му кажеш, че е идиот. Това ще се продаде много по-добре," предлага Турсунов.

"Това всъщност е добра идея. Ще изчакам някой турнир, на който ще бъдем и тримата. Може би в Ченай през януари?" отговаря Даймън.

В крайна сметка журналистът "си връща думите" и определя постъпката на Григор като идиотска, а не лично него като такъв.

 

ВИЖТЕ СПОРА В ТУИТЪР!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини