Рафа не се плаши от „пенсионирането“



24-01-2016 13:25 | Tennis24.bg

Бившият номер 1 Рафаел Надал изненадващо отпадна още в първия кръг на Откритото първенство на Австралия и това породи куп притеснения и спекулации. В тенис средите се зашушука за какво ли не около испанеца. Мина се през слухове за смяна на треньора му – неговият чичо Тони Надал, та дори скорошното му отказване от професионалния тенис. Както е известно, след отпадането си в Мелбърн испанецът получи покана за участие в турнира Garanti Koza Sofia Open, който ще се проведе от 30 януари до 7 февруари в „Арена Армеец“. Все още се очаква отговорът на испанеца.


„Пенсионирането не ме плаши хич. Тенисът е само част от живота ми. Да, много важна част в последните години. Но имам късмета да имам и други важни неща в живота. Не се страхувам за това, което ще се случи след спорта. Имам много интереси, неща, които ме мотивират и отвъд спорта, неща, които ме правят щастлив. Мисълта за оттеглянето не ме плаши и не ме потиска да продължа да правя това, което правя. Но съм сигурен, че ще се оттегля възможно най-късно“, каза за в. „Ел Еспаньол“ Надал.


Той допълни, че би се оттеглил, когато спре да се наслаждава на играта. „Нямам какво да доказвам. В момента съм щастлив с тениса и ще продължа. Играя, за да бъда на топ ниво, а не, за да мисля, кога ще се „пенсионирам“. Живея ден за ден. Сега съм у дома, за да се готвя на клей, след като нещата в Мелбърн не се развиха по най-добрия начин за мен. Но като цяло се чувствам голям щастливец за това, което имам“, допълва Рафа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини