Тони Надал: Рафа е много тъжен



23-01-2016 23:12 | Tennis24.bg

След разочароващото отпадане на племенника му и негов възпитаник Рафаел, Тони Надал сподели какво точно се е случило на бившия номер едно срещу сънародника му Фернандо Вердаско. Както е известно Вердаско победи Рафа със 7:6, 4:6, 3:6, 7:6, 6:2, но след това сам отпадна във втори кръг от израелеца Дуди Села в четири сета.


„Нямаше агресия в Рафа, а Фернандо атакуваше през цялото време по целия корт. Надал не можеше да вземе вярно решение. Сега е много тъжен. През целия мач не успя да се успокои“, анализира племеника си Тони Надал.


Заради загубата се заговори дори за треньорска смяна в щаба на Рафа. „Наясно съм, че в спорта всичко зависи от резултатите. Понякога са необходими промени, за да ги постигнеш. По принцип в момента игровият му план е доста занижен в сравнение с цялата му кариера досега. Не е лесно да направиш промяна, след като си играл по един начин 15 години. Загубата на толкова ранен етап в Австралия е едно от най-големите разочарования за нас, защото в последните 4 месеца, той наистина играеше добре. Тренираше и тук, но не всичко се разви по план. Надявам се това е малко сътресение, което да ни върне на правилния път, да продължим да тренираме и да анализираме всичко, което не направихме добре, за да го подобрим за седващия турнир“, добави треньорът.

Той разкри, че следващото участие на Надал най-вероятно ще е в Буенос Айрес. Още преди няколко седмици от щаба наиспанеца споменаха, че след Австралия той най-вероятно ще се отправи за Южна Америка, но след отпадането си в Мелбърн, той предпочете да се прибере в Майрока и да тренира на клей. Както е известно Рафа има покана за участие и на турнира на АТР в София.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини