Федерер отново спря Григор Димитров



22-01-2016 09:32 | Tennis24.bg

Григор Димитров приключи участието си на Откритото първенство на Австралия. В среща от III кръг, най-добрият български тенисист отстъпи с 1:3 сета пред бившия водач в ранглистата Роджър Федерер, в отделните части 4:6, 6:3, 1:6, 4:6. Срещата се проведе на централния корт „Род Лейвър Арина” и продължи близо два часа и половина.

Това беше 5-ти двубой между двамата, като Федерер продължава да е безупречен – 5:0 победи. За Маестрото от Базел това беше и победа №300 в турнирите от Големия шлем. В спор за място на четвъртфинал Федерер ще срещне Давид Гофен, който по-рано през деня надви с 3:1 един от най-обещаващите млади играчи в тура Доминик Тийм.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Следващият турнир, който Григор Димитров е заявил за участие е този от АТР 250 сериите в Делрей Бийч. Надпреварата във Флорида започва на 15-ти февруари. Припомняме, че все още има шанс българският тенисист да приеме последната „уайлд кард” за АТР 250 турнира в София, който започва след 10 дни.

„Трудна ситуация (бел.ред. във втория сет). Григор игра добре, аз имах проблеми. Може би ставаше въпрос и на умора, не знам, но не ми се получаваха нещата. Началото на третия сет беше ключово, успях да пробия рано и сервисът ми се завърна. Беше завързан мач, но се радвам, че го спечелих”, коментира Федерер в интервюто на корта.

Запитан за сходния стил на игра между двамата, швейцарецът каза следното: „Да, малко е странно, защото той изпълнява форхенд и бекхенд като ме. Григор е страхотно момче”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини