Поканиха Надал на турнира в София



20-01-2016 15:20 | Tennis24.bg

Последната "уайлд кард" за турнира на АТP Garanti Koza Sofia Оpen ще бъде пазена до последно за най-добрия български тенисист Григор Димитров, заяви директорът на състезанието Eрхан Орал. Надпреварата ще се състои в зала "Арена Армеец" от 30 януари до 7 февруари.

"Наясно сме с програмата на Григор Димитров и уважаваме решението му. Ако той все пак реши друго, ние сме готови да запазим до последно третата "уайлд кард" за него. Това и казах на министъра на младежта и спорта г-н Кралев", коментира Орал.

Другите две "уайлд кард" за основната схема вече са дадени на национала на България за "Купа Дейвис" Димитър Кузманов и на водещия турски играч Марсел Илхан. Орал се познава добре с Григор Димитров и с баща му Димитър Господинов от годините, в които той е бил треньор на българина в отборите на ITF за подрастващи до 14 и до 16 години.

"Познавам се с Григор и с баща му. Бих казал, че отношенията ни са доста добри. Видяхме се на кафе (с Димитров) и говорихме за турнира в София. Той има други планове, най-малкото защото има договор за участие в турнира в Акапулко (б.а. 22-27 февруари). Освен това в Австралия сега температурата достига до 40 градуса, а в София сега е минус 15. По принцип след Откритото първенство на Австралия има два пътя за тенисистите за участие в турнири - в Америка и в Европа. Аз също не бих го посъветвал за играе в Европа и после да пътува за Америка. Все пак, обаче, турнирът в София е в неговата родна страна, така че има вероятност той да промени решението си", заяви Орал.

Директорът на Garanti Koza Sofia Open каза още, че е изпратил покана за участие на турнира в София на бившия №1 в световната ранглиста Рафаел Надал, който вчера отпадна в първия кръг на Откритото първенство на Австралия след поражение в пет сета от сънародника си Фернандо Вердаско.
"Пратих покана на Надал, ведната след като той отпадна в Австралия. Това е обичайна практика. Сигурен съм, че от другите турнири, които съвпадат като време на провеждане с нашия в София (в Монпелие и Кито), са направили същото", каза още Орал.

Той допълни, че има сериозен интерес към третата покана и ще изчакат за нея до последния момент. Двете "уайлд кард" за квалификациите пък ще бъдат дадени на двама българи или на един български и един турски тенисист.

Ерхан Орал завърши с думите, че в 137 държави ще излъчвт турнира в София, което според него ще е прекрасна реклама за България и тениса.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини