Джокович с победа в тренировъчно темпо



20-01-2016 13:50 | Tennis24.bg

Новак Джокович се класира с лекота за трети кръг на Откритото първенство на Австралия. Шампионът от миналата година и общо 5-кратен първенец в турнира се наложи с 3:0 сета над участващия с „уайлд кард” французин Кантен Али, в отделните части 6:1, 6:2, 7:6 (3).

Както ясно показва и резултатът, интрига в двубоя имаше само в третия сет, в който Али получаваше бурни овации след всеки един спечелен гейм. Нещо повече – младият французин дори поведе с пробив във въпросната част – 2:0, но Джокович бързо успя да охлади страстите му – 2:2. В последствие се стигна до тайбрек, където водачът в схемата се наложи със 7:3 точки и си подпечата продължаването напред в турнира.

„Мисля, че първите два сета преминаха по моя начин. След това той търсеше ритъма си, свикна с условията на корта. Той се бори много добре, игра чудесно в третия сет, имаше ранен пробив и му давам кредит за това, което постигна.

Много е важно да запазиш ритъма и концентрацията си, особено когато срещу теб има млад тенисист, който няма какво да губи. Той играе бързо, един-два удара и приключва разиграването. Игра умно.

Аз също играх добре. Не бих казал, че в третия сет направих нещо лошо, просто той игра много силно тогава. Мисля, че играх по-добре в сравнение с първия кръг”, коментира Джокович.

В следващия кръг Джокович ще срещне Денис Кудла или Андреас Сепи.

По-рано днес за трети кръг се класира и Ник Кириос, който се наложи с 3:0 сета в двубоя си срещу Пабло Куевас. Следващият съперник пред 29-ия в схемата австралиец ще бъде Томаш Бердих.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини