Григор Димитров: Не спах след финала в Сидни



20-01-2016 12:47 | Tennis24.bg

Пресконференция на Григор Димитров след победата с 3:1 сета над Марко Трунджелити, която класира българина за III кръг на Australian Open, където го очаква Роджър Федерер.

- Ще ни кажеш ли какво се случи във втория сет?
- Да. Той игра добре. Знам какво е чувството, когато излизаш на корта и не усещаш никакво напрежение, а просто се забавляваш и искаш да направиш няколко точки тук и там. Това беше. Не бях притеснен . Просто ми се наложи да изиграя един сет повече.

- Предстои Роджър Федерер в следващия кръг.
- Да. Играх с него преди няколко седмици. Очевидно няма да е лесен двубой. Но усетих, че играх добре срещу него. Натрупах доста двубои зад гърба си вече. Искам да кажа, че за мен това ще бъде вълнуващ двубой – да се класирам за трети кръг и да играя срещу него. Това е добро начало. Тук съм, за да покажа най-доброто от себе си. Надявам се, че мога да играя още по-добре и ще направя някои неща по-добре, отколкото ги направих в Бризбън (в двубоя срещу Федерер).

- Кажи ни повече за двубоя в Бризбън. Имаше ли усещането, че той не е на 100% здрав и че имаше нещо сбъркано в играта му?
- Мисля, че дори и да се случва нещо с него, той винаги играе добре. Имам предвид, че той никога не показва на съперника си, че нещо се случва с него. Аз също чувствах, че имам своите шансове, особено след като взех втория сет. Но всички знаем как играе той. Той е огромен боец. Определено е двубой, който очаквам с нетърпение. Искам да изляза на корта за един вид реванш, надявам се този път резултатът да е друг.

- Вече изигра няколко двубоя през 2016. Каква разлика виждаш в играта си сега, в сравнение с последните няколко месеца на 2015?
- В интерес на истината, последните няколко месеца от 2015 не бяха лоши за мен. Като цяло мисля, че играх добре в Париж и Базел. Приключих сезона в добър стил, играех добър тенис. Нямах много време за почивка след последния турнир. Започнах тренировки малко след него. За мен това беше важно – да направя добра подготовка и да бъда готов за началото на новия сезон. Досега (през сезона) спечелих няколко мача, получих увереност. Това е важно за началото на годината.

- Поставил ли си си цели за годината?
- Искам да играя добре във всеки един турнир. Това винаги е била моя цел. Искам да бъда на 100% здрав и да давам на 100% от себе си на корта. Няма как да знаеш какво ще се случи на даден турнир. Никога не знаеш как може да се развие турнирът за теб.

- Ти винаги си бил изключително добре подготвен на корта. Когато започна работа с Франко, върху какво решихте да наблегнете повече – върху менталната част или физическата?
- Мисля, че е комбинация от различни неща. Наскоро споменах, че Франко има различен подход към работата. Някои неща от тениса и работната етика са различни, в сравнение с тези, които съм имал досега. Очевидно положихме усилия върху сервиса и ретура. Това са едни от най-важните елементи в тениса. Малките неща. Не е въпрос просто да удрям от форхенд или бекхенд, а да има разнообразие. Всеки един детайл е важен за мен. В същото време се опитваме да опростим нещата колкото се може повече.

- Пропусна мачбол на финала в Сидни. Как ти се отрази това?
- Трудно е. Нямах много време да мисля за това, предвид факта, че дойдох в Мелбърн на следващия ден, а в понеделник бях на корта. Не спах през въпросната вечер, това е ясно. Мога да говоря много за него. Мисля, че можех да спечеля. След едно разиграване от 20 удара топката се отби в мрежата. Късметът не беше на моя страна в този момент. Това е всичко. Няма какво да направя повече за този двубой.

- Повече или по-малко боли в сравнение с един от онези сетболи срещу Джокович на полуфинала на Уимбълдън?
- Какво се случи тогава? Забравих.

- Три сетбола.
- А, да, спомних си. Това е вярно, да. Просто отворихте друга рана (усмихва се).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини