Григор си гарантира нов дуел с Федерер



20-01-2016 09:22 | Станко Димов

Григор Димитров си гарантира нов двубой с Роджър Федерер. Двамата ще се срещнат в трети кръг на Откритото първенство на Австралия, като дуелът ще се играе в петък, по всяка вероятност на централния корт „Род Лейвър Арина”.

Сблъсъкът между тях стана факт, след като Димитров записа победа във втори кръг с 3:1 сета над квалификанта Марко Трунджелити, в отделните части 6:3, 4:6, 6:2, 7:5.

Българинът срещна неочаквано много трудности срещу заемащия 210-та позиция в света аржентинец, но все пак успя да измъкне двубоя в 4 сета и да продължи напред в турнира.

Григор започна силно и след ранен пробив поведе с 2:0 гейма, след което затвърди за 3:0. Това се оказа достатъчно за Спортист №1 на България за 2014 да вземе първата част с 6:3.

Изненадващо в началото на втория сет Димитров допусна да бъде пробит, при това след като водеше в гейма с 40:0. Пробивът позволи на Трунджелити да поведе с 3:0 гейма, но в последствие Григор изравни за 3:3. Късен пробив в десетия гейм обаче осигури сета на сметката на аржентинеца – 6:4.

В третия сет Димитров нямаше никакви затруднения и след два брейка се наложи с 6:2. В последната част на двубоя Григор проби за 6:5, след което със сервис на своя страна си подпечата място в трети кръг за трета поредна година.

В петък Григор Димитров и Роджър Федерер ще излязат на корта един срещу друг за 5-ти път, като до момента швейцарецът е спечелил всичките им срещи. За последно те се срещнаха в началото на месеца на четвъртфиналите в Бризбън, а Димитров за първи път успя да вземе сет на бившия №1 в света.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини