"Академик" посреща турнир до 125 хиляди долара



01-12-2010 15:41 | Николай Драгиев

В България отново ще има турнир от сериите „Чалънджър” през 2011 година. Това разкри лично президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков при посещението си в Добрич, където е заедно с министъра на спорта на Кипър.

"Очаквам голяма състезание за мъже. То ще бъде в рамките на 50 000-125 000 долара награден фонд и ще се проведе в София", заяви Цветков. Пред racketi.com президентът уточни, че турнирът ще бъде на кортовете на ТК „Академик” в Борисовата градина. Те бяха дадени от правителството за национален тенис център. Точната сума за премии ще зависи от главния спонсор на проявата.

Датите не могат да бъдат оповестени отсега. От АТР уточниха, че трябва да бъде внесено запитване за провеждане на турнир, да има осигурен награден фонд и да се посочат желани дати. Оттам се задейства процедурата, след като се разгледа документацията. По принцип не би трябвало да има никакъв проблем да има чалънджър у нас, стига да има финансово обезпечаване и базата вече да е приемала подобно състезание.

На кортовете на „Академик” е имало три подобни надпревари досега, т.е. отговаря напълно на това условие. Времето за провеждане е между април и октомври, когато е сезонът на открито. Най-вероятни дати изглеждат в края на април и през май обаче.


Очаква се в надпреварата да се включи и най-добрият българин - Григор Димитров, който по това време на годината най-вероятно ще е редовен член на топ 100.

 

За последно състезание от тази верига в България се проведе през 2009 година под името „Загорка къп” на кортовете на ТК „Левски”. Ако София получи домакинството, догодина ще има два големи тенис турнира в столицата – мъжкият и „Алианц къп” при жените, който е с награден фонд 100 000 долара.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини