Грандиозен скандал с Григор Димитров в Хелзинки



01-12-2010 17:30 | Николай Драгиев

Сериозен скандал около Григор Димитров се заформи в Хелзинки. Българинът е бил глобен с цели 2000 евро заради словесна и физическа атака спрямо съдията на стола Даниел Инфангер.

Гришо си е позволил да блъсне в гърдите съдията извън рамките на своя двубой. Двамата са били разтървани от колега на длъжностното лице. Случката е след двубоя на Димитров с Рикардас Беранкис от полуфиналите на местния турнир.

Тогава в тайбрека на първия сет съдията на стола даде за добри поредни удари на Беранкис около линията, които бяха силно съмнителни. В крайна сметка латвиецът измъкна този ключов първи сет.

Според финландския вестник Helsingin Sanomat, който цитира директора на турнира, Кармело ди Дио е съвсем възможно от АТР да разследват случая и да наложат още по-тежко наказание на българина. Освен всичко Григор е обиждал доста грубо Инфангер.

Скандалът става още по-сериозен, след като президентът на финландската тенис асоциация Анти Айне също напада Димитров.

"Съдиите са напълно неприкосновени. Може да не си съгласен с отсъждане, но не това е начинът да изразиш недоволството си," коментира Айне.

Евентуално наказание може да лиши Григор от евентуално участие на Australian Open, където той почти на 100% си осигури място в основната схема.

 

Така пред най-добрия ни състезател не остава нищо друго освен с добри игри да изчисти името си от този наистина неприятен инцидент.

 

ОЩЕ ЗА ГОЛЕМИТЕ СКАНДАЛДЖИИ В ТЕНИСА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини