Григор остана на точка от пета титла



16-01-2016 13:01 | Любомир Тодоров

Григор Димитров не успя да завоюва петата си титла в турнири от календара на ATP World Tour.

На финала в Сидни на състезанието от категория "АТР 250" четвъртият поставен българин отстъпи на шампиона от 2015 година Виктор Троицки с 6:2, 1:6, 6:7(7), след като имаше мачпойнт.

Гришо започна перфектно мача и проби в откриващия гейм третият в схемата сърбин. До края на сета хасковлията постигна още един брейк за 5:2. След това Димитров сервираше за спечелването му. Той стигна до сетбол и го реализира тутакси след като топката от бекхенд слайс на Троицки спря в мрежата. Всичко продължи само 28 минути.

Белградчанинът, който ще играе в София на турнира на АТР, стигна до пробив за 2:0 в следващата част след двойна грешка на съперника си. Григор не трепна и веднага върна брейка, но след това последва срив в играта му. За съжаление 22-ият в ранглистата Троицки отново проби за 3:1. След това затвърди със сервис гейм на нула, подпомогнат от 3 непредизвикани грешки на Димитров. Сърбинът проби пак и на нула за 5:1 и вече сервираше за изравняване на сетовете. Той поведе с 40:15 и затвори при първата възможност след ретур на българина в аут. След 54 минути третата част щеше да определи шампиона.

Първата ни ракета успя да прекъсне негативната си серия и взе за първи път подаването си от края на първия сет. Веднага след това Гришо имаше две точки за пробив, като при едната топката излезе в аут с милиметър, но Троицки взе сервис гейма си. После Димитров пропиля още четири точки за пробив. Съперникът се спаси накрая с два аса, с което си спечели аплодисментите на своя треньор Джак Рийдър и половинката си. На свой ред 29-годишният сърбин пропиля три точки за пробив и Григор поведе с 3:2. В осмия гейм Димитров имаше точка за 5:3, но Троицки се спаси. На свой ред той стигна до пробив за 5:4 и после сервираше за мача. Българинът обаче игра смело и направи рибрейк на 15.
Grigor Sydney

Стигна се до тайбрек. В него сърбинът стигна до шампионска точка при 6:5, но Димитров я отрази. След това българинът стигна до точка за титлата, но нямаше късмет. При втората си възможност Троицки успя и така защити трофея си.

КАК СЕ РАЗВИ ДВУБОЯТ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ - ТУК!

Григор завърши с 4 аса и също толкова двойни грешки. Той реализира 4 от 15-те си точки за пробив. Сърбинът, който спечели трета титла в кариерата си, постигна 9 аса без да прави двойни грешки и също направи 4 брейка, но от 7 възможности.

За титлата Троицки взема 250 точки за ранглистата, както и 72 000 долара от наградния фонд. За Димитров точките са 150, с които остава №28 в класацията и 37 900 долара.

В понеделник първата ни ракета започва участие на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн с мач срещу Паоло Лоренци от Италия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини