Григор Димитров срещу италианец на старта в Мелбърн



15-01-2016 04:36 | Tennis24.bg

Григор Димитров ще започне срещу Паоло Лоренци (Италия) участието си на Откритото първенство по тенис на Австралия. Това отреди тегленият преди минути жребий. До момента 24-годишния българин и 10 години по-възрастния от него италианец никога не са играли в официален мач. При победа във втори кръг Гришо ще срещне състезател от квалификациите.

Изключително тежък се очертава да бъде съперникът на Димитров в трети кръг. Ако няма изненади, това трябва да бъде рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер. Швейцарецът стартира в Мелбърн срещу Николоз Басилашвили, а във втори кръг ще срещне Александър Долгополов или квалификант.

Припомняме, че миналата седмица Григор Димитров и Роджър Федерер се срещнаха в двубой от четвъртфиналите в Бризбън, като швейцарецът се наложи с 2:1 сета. Общо Федерер води с 4:0 победи в дуелите с най-добрия български тенисист.

Откритото първенство на Австралия започва в понеделник. Миналата година Григор Димитров достигна до четвърти кръг, където бе спрян от Анди Мъри. Най-доброто постижение на българина в Мелбърн е четвъртфинал (2014, загуби от Рафаел Надал).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини