Григор на четвъртфинал след обрат



07-01-2016 09:48 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на АТР 250 турнира в Бризбън, Австралия. Това стана факт, след като най-добрият ни тенисист се наложи с 2:1 сета над сърбина Виктор Троицки, в отделните части 5:7, 7:6 (6), 6:2. Двамата изиграха изключителен двубой, който продължи 2 часа и 47 минути, а след последната точка българинът имаше повод за радост.

Това беше втори сблъсък между Димитров и Троицки, като Спортист №1 на България за 2014-та година записа втора победа над сърбина. Успехът обаче не дойде никак лесно, напротив. Григор Димитров загуби първия сет, след като допусна пробив в 11-ия гейм, а освен това изоставаше с брейк и във втората част – 5:7, 0:2. Българинът обаче показа характер и след много борба успя да върне пробива за 4:4, след което измъкна сета в тайбрек – 8:6 точки.

В решаващата трета част Димитров стоеше значително по-добре от съперника си и след два пробива успя да се поздрави с крайния успех. Българинът приключи двубоя с 9 аса и 4 двойни грешки на сметката си.

Следващият съперник на Димитров ще бъде Роджър Федерер. Миналата година именно швейцарецът спря Гришо в Бризбън, но тогава дуелът им бе на полуфинал.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини