Футболен треньор вдъхновява отбора си с Рафа и Роджър



30-11-2010 11:37 | Николай Драгиев

Треньорът на английския футболен тим Уигън Роберто Мартинес избра нестандартен начин да мотивира своите играчи. Наставникът заведе групово своите момчета в зала 02, където те изгледаха финала на ATP World Tour Finals между Роджър Федерер и Рафаел Надал. По този начин те трябва да получат "вдъхновение" преди важния им двубой с Арсенал за Купата на лигата.

"Според мен е вдъхновяващо да гледаш двамата най-талантливи тенисисти в света. Така още по-лесно можеш да усетиш колко наистина малка е границата между успеха и провала," обоснова се Мартинес.

"Според мен може да получиш още по-голяма мотивация да се развиваш, когато гледаш тези страхотни спортисти," допълва той.

Според футболният специалист Федерер може да бъде сравнен с лондонския гранд Арсенал: "Мисля че сравнението между Федерер и Арсенал е подходящо. Той е страхотен технически и е наслада да го гледаш."

В същото време Роберто Мартинес поиска от играчите си да се борят до последно като неговия сънародник Рафаел Надал. "Няма как да се задържим във Висшата лига на Англия, ако се опитваме да играем футбол. Стилът няма значение, важни са резултатите," обоснова се тактикът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини