Григор: Целта ми е да си върна нивото и да играя по-постоянно



05-01-2016 09:06 | Tennis24.bg

Първата ракета на България Григор Димитров даде интервю пред официалния сайт на АТР след победата си над Жил Симон в Бризбън.

- Григор, поздравления за успеха, това рутинен мач ли бе за теб?
- Предполагам, макар че не беше точно рутинен. Беше тежък мач. Да играеш срещу Симон в първия си мач от годината… Не бих казал, че това е лесно. Щастлив съм, че спечелих. Паузата между двата сезона наистина беше полезна за мен и исках да започна новата година свеж и въодушевен, затова се радвам, че се получава засега.

- Сигурно си много доволен? Имаше пет мачбола, спечели при шестия… Това сигурно е много важна победа за теб?
- Да, имах тези мачболи и си помислих, че играя все по-добре. Наистина чувствах, че не мога да играя по-добре в този момент, макар че можех да направя някои промени. В тайбрека обаче бях малко пасивен, не удрях толкова добре, колкото ми се искаше. Но в края сервирах добре, което беше и ключът към победата. Все пак, победата си е победа.

- Имаш добри спомени от Бризбън. Тук беше първият ти финал от турнирите на АТР. Сигурно си щастлив, че продължаваш доброто си представяне?
- Харесва ми да играя на централния корт тук. Публиката винаги е много мила с мен и ме покрепя. Това е третото ми поредно участие тук, ако не се лъжа. Страхотно е. Чувствам се свеж. Е, сигурно можеше мачът ми да е по-лесен, но все пак съм доволен.

- Направи промяна в треньорския си щаб. Сега работиш с Франко Давин. Какво промени той в твоята игра?
- Да, работя с Франко Давин и Юхан Йортегерн. Имахме добра подготовка. Те се опитаха да опростят всичко около мен, хората около мен, начина, по който работя. Тренирахме много, например сервиса, ретура. Подобрихме малки детайли, в които според мен трябваше да стана по-добър. Засега се разбираме за всичко.

- Мислиш ли, че 2016-а ще е годината, която чакаме от толкова време, и млад играч, дали ти, или някой друг, ще разбие този омагьосан триъгълник на върха в ранглистата?
- Времето ще покаже. Мисля, че много искаме да пробием, но аз лично не бих искал да се товаря с такива очаквания. Засега искам просто да се върна на нивото, на което бях. Искам само да постигна по-добри резултати, да играя малко по-постоянно, да покажа моята игра. Знам, че ако това стане, всичко останало само ще дойде.

- Знам, че има доста време и мачове, но феновете тук ще се радват да гледат един мач Григор Димитров – Роджър Федерер на четвъртфиналите. Мислиш ли за такава вероятност?
- Да, защо не?! Засега мисля мач за мач, като тук всеки един е труден. Със сигурност следващият ми двубой няма да е като разходка в парка. Нека видим какво ще стане.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини