Джокович спечели за 51 минути в Доха



04-01-2016 17:56 | Tennis24.bg

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович откри сезона с бърза победа на тенис турнира в катарската столица Доха.

Сърбинът спечели с 6:2, 6:2 срещу преминалия през квалификациите Дъстин Браун от Германия след точно 51 минути игра.

Ноле започна на високи обороти и набързо поведе с 5:0. След това съперникът успя да спечели подаването си от трети опит и записа първи гейм в актива си, което предизвика бурни аплодисменти от трибуните. В седмия Браун поведе с 40:15 и той стигна до пробив при втората възможност след грешка на сърбина на мрежата. Веднага след това тенисистът с корени от Ямайка имаше две точки за спечелване на подаването си, но си изхитри да направи две поредни двойни грешки, а след това Джокович стигна до сетбол и не пропусна шанса си.

Феновете на сърбина изтръпнаха, когато той се подхлъзна и падна в началото на четвъртия гейм на следващата част, но той скочи на крака. Новак заигра малко по-предпазливо, но успя да постигне брейк за 4:2. В осмия гейм Дъстин Браун сервираше за оставане в двубоя, но след 30:30 пак направи две поредни двойни грешки и предаде мача.

Световният номер едно завърши срещата с 11 печеливши удари при 12 непредизвикани грешки. При представителя на Германия показателите бяха 13 уинъра и 28 грешки.

"Желая на всички много здраве, щастие, любов и качествен тенис през тази седмица. Малко е хладно тази вечер, така че се опитахме да ви сгреем с нащата игра. Радвам се, че започнах сезона и че спечелих двубоя днес", заяви Ноле след успеха.

На осминафиналите Джокович очаква спечелилия в срещата между Фернандо Вердаско от Испания и Малек Джазири от Тунис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини