Перфектно начало



04-01-2016 06:46 | Станко Димов

Григор Димитров записа победа в първия си двубой на единично за новия сезон. Българинът се наложи с 2:0 сета над Жил Симон (Франция), в отделните части 6:3, 7:6 (10) и се класира за втори кръг на турнира в Бризбън. Срещата се проведе на централния корт и продължи малко повече от 2 часа, в които двамата претенденти се вкопчиха в здрава битка.

Първият сет бе решен от един пробив, дело на Григор Димитров в четвъртия гейм. Любопитното е, че в предходния гейм на българина му се наложи да спасява три брейк-пойнта. Втората част започна ударно за Симон, който след ранен брейк поведе с 2:0. Григор Димитров обаче успя светкавично да навакса изоставането и да изравни за 2:2, след което до края на сета нямаше нови пробиви, макар Димитров да пропусна няколко отлични възможности.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Григор имаше преднина 6:3 и два сервиса на своя страна, за да приключи мача. Ръката на българина обаче трепна и се стигна до изравняване 6:6. Последваха нови два пропуснати сетбола, за да дойде непредизвикана грешка на Симон и успех 12:10 за Димитров.

Това беше пети двубой между двамата, като Димитров записва първа победа. Във втори кръг българинът очаква победителя от двубоя Виктор Троицки – Стийв Джонсън, които ще премерят сили утре.

Победата на Григор Димитров на живо от трибуните изгледа и спряганата за негова приятелка Никол Шерцингер. Поп певицата бе на трибуните и по време на вчерашния успях на двойки на Григор.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини