Григор Димитров: Винаги си поставям високи цели



Григор Димитров: Винаги си поставям високи цели
Свързани играчи
Тагове
30-12-2015 14:52 | Tennis24.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не скри вълнението си относно предстоящия нов сезон. Хасковлията призна, че си поставя високи цели и се надява да възвърне формата си от сезон 2014, когато през лятото се изкачи до рекордната за него позиция - №8 в света.

„Винаги съм си поставял високи цели. Искам да си върна нивото на игра от 2014-та година и да бъда конкурентен на големите турнирите”, коментира Димитров пред австралийското издание „Фокс Спортс”.

Попитан защо сезон 2015 му донесе толкова промени, на и извън корта, Димитров каза следното: „Представих се много добре през 2014 и определено защитата на всички точки беше трудна задача. Освен това започнах да усещам леки колебания в себе си. Въпреки, че тренирах здраво, нямах добра представа за себе си.

Започнах да разбирам какво ми се е случило и къде съм допускал грешки. Най-важното нещо на и извън корта е структурирането на отбора. Това ми отне много време. Исках да бъда сигурен, че ще направя най-добрия избор за моя отбор за 2016-та. Ще работя с Франко (Давин) и Юхан Йортегрен”.

„Едно добро представяне в Бризбейн (бел.ред. където Григор ще започне сезона) винаги вдъхва страхотна увереност. Условията за игра много сходни с тези на Australian Open”, каза в допълнение Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини