Григор отказал крупна сума за турнира в София



24-12-2015 11:57 | Tennis24.bg

Дори крупната сума от $600 000 не е склонила първата ракета на родния тенис Григор Димитров да участва на новия мъжки турнир, който ще се проведе в столицата София - Garanti Koza Sofia Open. Финансовият стимул е обхващал следващите три години, в които у нас ще има елитен тенис, но дори това не е било достатъчно за Димитров, съобщава вестник "24 часа".

Освен това на Григор е било гарантирано и удължаване на договора му за участие на турнира в Истанбул за още една година. На последното издание край Босфора участва и неговият идол Роджър Федерер, но сега не е ясно дали ще бъде поканен отново от турците, които са спонсори и на турнира в "Арена Армеец" във втория месец на 2016 година.

Това е втори отказа на Гришо да играе пред родна публика, след като по-рано през годината той отклони поканата на капитана Тодор Енев да вземе участие в плейофа за Купа "Дейвис" срещу Унгария.

Вместо в София, Димитров ще вземе участие на турнир във Флорида, чието начало е планирано за седмица след края на първата за годината надпревара от календара на Големия шлем - Australian Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини