Григор остана на крачка от Топ 100



29-11-2010 08:07 | Станко Димов

Григор Димитров ще завърши сезона на една ръка разстояние от Топ 100. Най-добрият български тенисист вече е 106-ти в света, което на практика му гарантира място в основната схема на Australian Open.

 

По програма сигурно място в основната схема в Мелбърн имат първите 104 в света. За да влезе в схемата сега Гришо ще трябва някой от състезателите преди него в ранглистата да получи контузия, което е повече от нормално.

 

Новият прогрес на Димитров се дължи на достигането му до полуфинал на турнира от "Чаланджър" сериите в Халезинки. Така Григор остана само на 10 позиции от рекордната за българин 96-та позиция в света, дело на Орлин Станойчев.

 

Годината като втора и трета ракета на България ще завършат Тихомир Грозданов и Димитър Кутровски.

 

На върна на ранглистата също има промени. С достигането си до полуфинал в Лондон Анди Мъри си върна четвъртото място за сметка на Робин Сьодерлинг.

 

Световният номер 1 Рафаел Надал пък добави още 1000 точки към сметката си и ще завърши годината с 12 450. Вторият Роджър Федерер пък събра малко повече от 9000.


Първата ракета на България Цветана Пиронкова запази 35-ата си позиция с актив от 1722 точки. Скок с 20 места направи Елица Костова, която отново е втора ракета на България. Тя се придвижи от 258-о до 238-о място, измествайки от позицията на втората по сила родна тенисистка Диа Евтимова.



РАНГЛИСТА ПРИ МЪЖЕТЕ!

 

РАНГЛИСТА ПРИ ЖЕНИТЕ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини