Надал: Невъзможно е да се играе срещу този Федерер



29-11-2010 04:00 | Николай Драгиев

Рафаел Надал похвали Роджър Федерер за цялостното му представяне на ATP World Tour Finals и заслужената титла, която той прибави в колекцията си. Испанецът бе откровен и призна, че умората от двубоя с Анди Мъри не е бил решаващият фактор.

"Чувствам, че загубих, защото играх срещу един страхотен Роджър Федерер на любимата му настилка. Когато той играе по този начин, е много трудно да го спреш," джентълменски обясни Надал.

"Не е редно в момента да говоря за мача с Анди Мъри. Всички видяхте двубоя снощи, така че нека всеки прецени за себе си. Аз обаче няма да кажа, че съм загубил, защото съм бил уморен," допълни още световният номер 1.

Самият Надал призна, че в първия сет е бил тотално надигран. "В този период той просто игра невероятно. В началото бе невъзможно да се играе срещу него. След това имах шансове във втория и началото на третия сет. Просто ме надигра и аз само мога да го поздравя. Дадох най-доброто от себе си, но не бе достатъчно."

За Надал следващият сезон няма да бъде по-различен от изминалия. Според испанеца, точките които има да защитава, няма да го затормозят психически.

 

"Напрежението ще бъде еднакво. Не мисля, че ще има разлика. Дали ще защитавам 2000 или 350 точки, целта ми е една и съща. Да играя максимално добре и да съм в заключителната част на турнира," сподели Надал.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини