Федерер ще играе само на един турнир на клей през 2016



18-12-2015 12:16 | Tennis24.bg

Роджър Федерер обяви програмата си за сезон 2016. Рекордьорът по титли от Големия шлем ще вземе участие само на един турнир на клей през следващата година – „Ролан Гарос”. Швейцарецът ще пропусне трите „Мастърс 1000” турнира на червено – в Монте Карло, Мадрид и Рим, а освен това няма да играе и в турнира в Маями, който е от същата категория.

Федерер ще започне новия сезон в Бризбейн, където има да защитава титла. След това швейцарецът ще участва на Australian Open, където през 2015-та изненадващо отпадна още през първата седмица. След Австралия ФедЕкспрес е заявил участие в Ротердам, Дубай и Индиън Уелс, след което ще си вземе дълга почивка чак до „Ролан Гарос”.

За разлика от сезона на червено, Федерер ще бъде изключително активен в двубоите на тревна настилка. Швейцарецът ще участва в Щутгарт, Хале и Уимбълдън, след което ще се отправи към сезона на твърди кортове с участие на „Роджърс Къп” в Канада.

По програма следва олимпийският турнир в Рио де Жанейро, където швейцарецът ще играе и на смесени двойки с Мартина Хингис.

След Рио Федерер ще пътува за Щатите за участие в Синсинати и US Open, след което приключи сезон с Шанхай, Базел, Париж и евентуално в Лондон на финалния „Мастърс”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини