Надал: И в края на сезона, не спирам да прогресирам



25-11-2010 13:36 | Николай Драгиев

Рафаел Надал е само крачка от 70-а победа през сезон 2010. Годината на световния номер 1 включва до момента феноменалните 69 успеха и едва 9 загуби. Всичко това му донесе седем титли, които в неделя могат да се увеличат с още една.

С победа над Томаш Бердих в петък Рафа ще си осигури и първото място в група А на ATP World Tour Finals. Това ще му донесе двубой с втория от група "В", който най-вероятно ще бъде Анди Мъри.

"За мен победата е важна, най-вече защото вдигнах значително нивото си на игра, спрямо първия ми двубой. Показах наистина високо ниво, особено в първия сет. Разбира се позициите ми в групата значително се подобриха след победата," сподели Рафа.

"Най-сериозно е подобрението в моя форхенд, от който правя все по-малко грешки. Разликата с първия мач е наистина огромна. Това е добрата новина за мен," допълни още той.

Рафа за пореден път призна, че това е най-добрият сезон в кариерата ми. "Разбира се, че това е така. Това е фантастична година. Спечелих почти всичко. Преди година дори не можех да мечтая за случилото се," сподели още световният номер 1.

Испанецът пожела и на своя опонент Новак Джокович бързо оздравяване, тъй като сърбинът имаше проблем с дясното си око.

Титлата от ATP World Tour Finals е почти единствената от най-големите турнири, която липсва на Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини