Федерер се прицели в олимпийско злато... на Уимбълдън



25-11-2010 13:30 | Станко Димов

Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер е решен на всичко, за да добави към всичките си отличия и олимпийско злато. Швейцарецът сподели, че на Игрите в Лондон през 2012-та година тенисът ще бъде от най-вълнуващите спортове.

 

"Красотата на Уимбълдън е една от най-внушителните в тениса. За жалост на Олимпийските игри фокусът пада основно върху плуването и атлетиката. Тенисът остава леко забравен", коментира Федерер.

 

"През последните няколко години тази тенденция се променя. И това е така, защото най-добрите в света участват на Игрите. Рафа Надал спечели в Пекин, аз триумфирах на двойки. Това бе страхотна новина за тениса в олимпийското движение и дух", анализира още световният номер 2.

 

"Сега предстоят Игри в Лондон, а тук Уимбълдън е оставил огромно наследство. Това ме кара да вярвам, че на тази Олимпиада тенисът ще придобие страхотна популярност. Лондон определено ще помогне на нашата кауза. Убеден съм, че няма по-подходящо място за повишаване на осведомеността за тениса от Лондон", каза "ФедЕкспрес".

 

Освен това Федерер призна, че много държи по време на Олимпиадата в Лондон от трибуните да го гледа неговото семейство, заедно с дъщеричките му Майла и Шарлийн, които ще се пораснали още до този момент.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини