Рафа призна: Имах късмет



23-11-2010 12:26 | Станко Димов

Световният номер 1 Рафаел Надал бе повече от доволен след победата над Анди Родик на старта на турнира в Лондон. Испанецът призна, че е бил максимално затруднен и е спечелил мача не без помощта на късмета.

 

"Започнах двубоя доста нервен и това си пролича в първите геймове. 5 седмици не бях играл, а изведнъж се изправих срещу от най-добрите играчи в света при това на настилка, която не е сред любимите ми. Имах късмет и спечелих мача. Победата бе много важна за мен, защото ми вдъхва спокойствие преди останалите срещи", коментира Надал.

 

Очаквано противоположно бе настроението в лагера на Родик. "Играх агресивно и определено изненадах Рафа. Той определено не се чувстваше комфортно в началото на мача и направи грешки, които не са типични за него.

 

Мисля, че разликата в двубоя стана във втория и третия сет, когато форхендът на Надал заработи неотказно. Не ми бе никак лесно да се справя с него", коментира Родик, за когото снощната среща бе първа в лондонската зала О2.

 

"Определено се забавлявах на корта, страхотно е. Мисля, че с нашия мач задоволихме очакванията на феновете", каза още Родик.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини