Григор Димитров с убийствен жребий в Хелзинки



20-11-2010 15:46 | Николай Драгиев

Не особено добър жребий получи Григор Димитров за старта на последния турнир за годината. Българинът започва в Хелзинки (Финландия) с началото на новата седмица. В първи кръг ракета номер 1 на България ще играе с поставения под номер 1 на на турнира от сериите "Чалънджър" Тобиас Камке.

 

Германецът е 67-и в световната ранглиста и редува много силни със слаби резултати. Прогресът му в ранглистата се базира на две титли от турнири в САЩ през юли и октомври. В Базел с началото на ноември той постигна може би най-голямата победа в кариерата си. Камке разби с 6:4, 6:1 световния номер 6 Томаш Бердих.

 

Също така днес стана ясно, че Камке бе избран за "Новак на годината" на АТР. Той е играчът, реализирал най-голям прогрес през 2010 г. - от 254-о място до 67-о през ноември.

 

Интересното е, че Димитров и Камке вече са играли веднъж. В квалификациите на US Open 2009 Гришо бие Камке 6:3, 7:5. В момента обаче Гришо е в серия от три поредни загуби. След финала на турнира от "Чалънджър" серията в Орлеан, където загуби от Никола Маю, Гришо не успя да преодолее първите кръгове в Екентал и Аахен.

 

Дъстин Браун, Симоне Болели, Блаж Кавчич, Франк Данчевич, Иван Наваро, Раян Харисън и Игор Куницин са сред най-интересните имена в основната схема.

 

Турнирът в Хелзинки е с награден фонд от 125 хиляди долара и гостоприемство.

 

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини