Родик мечтае за "средняшкия" сезон на Федерер



19-11-2010 18:44 | Николай Драгиев

Анди Родик продължава да е джентълменски настроен към Роджър Федерер, който го е побеждавал в 20 от 22 случаи, в които са се срещали на корта. Американецът тотално се възмути на въпрос как би коментирал "средняшкия" сезон на Федерер през 2010 г.

"Едно знам - ако някой нарича сезона на Федерер "среден", то той наистина трябва да е много, много добър в това, което върши," ядоса се Анди.

"Цяла година хората ме вбесяват като повтарят това нещо. Не мога да си представя какво трябва човек да направи, за да получи нужния респект. Бих взел във всяка една моя година този "средняшки" сезон," откровен е още Родик.

Фактите обаче показват и някои недотам добри тенденции за Федерер. За периода август 2004 до март 2007 г., той има едва девет загуби. За цялата 2010 г. тези поражения вече са 13. Освен всичко, когато се считаш за най-великия играч в историята, не е особено редно да допускаш поражения от играчи като Алберт Монтанес и Ернест Гулбис.

Федерер обаче е на друго мнение. "Сезонът ми е добър. Ако бях спечелил по само един мач на всеки един турнир, то тогава нещата щяха да с колосално различни. Наистина обаче допуснах някои леки загуби. Най-тежко бе да приема загубата на Уимбълдън. След нея бях шокиран и не знаех къде се намирам," признава Федерер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини