11 мачбола = 855 точки!



15-11-2010 18:37 | Николай Драгиев

През този сезон Роджър Федерер има четири титли от осем изиграни финали. Тези успехи можеха да бъдат гарнирани с още няколко турнирни победи, ако не бяха... няколко мачбола, които швейцарецът лековато пропусна.

През този сезон, на някои от най-големите турнири, Федерер пропусна да победи Маркос Багдатис, Томаш Бердих, Новак Джокович и Гаел Монфис, въпреки че бе само на точка от това. Така той профука 11 мачбола, които го лишиха от минимум 855 точки за ранглистата.

Разбира се е трудно да се изчисли колкото точно е пропуснал да спечели Федерер само от тези срещи, но сметките показват, че той бе близо да запише не просто "добър" сезон, а наистина нещо значително по-впечатляващо.

Трябва да се отчете, че дори и да бе прибавил тези пунктове към актива си, то той отново щеше да е зад световния номер 1 Рафаел Надал, който към момента му води с цели 3800 точки.

За цялата 2010 г. Федерер е постигнал приличните 60 победи срещу 13 загуби. Няма никакво съмнение, че втората половина на сезона, му принадлежи до голяма степен, тъй като той бе най-постоянен в изявите си. След Уимбълдън Фед има едва четири загуби.

Съвсем логично Федерер е считан за фаворит на финалния "Мастърс" на осемте най-добри в Лондон.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини