Легенда: Бърнард Томич ще е новата звезда



13-11-2010 13:02 | Станко Димов

Бърнард Томич е „следващата голяма звезда на Австралия”, категоричен е бившият шампион от Уимбълдън Горан Иванишевич. Харизматичният хърватин е голям фен на младия Томич и дори предрича, че той има сили да влезе в Топ 10 в следващите няколко години.


„Бърнард спечели Australian Open при момчетата до 15 години. Нормално е към него да има огромни очаквания. Всеки иска от него да се придвижи максимално бързо в ранглистата.  Мисля, че това момче притежава страхотен потенциал и ще бъде следващата голяма звезда на Австралия”, коментира Иванишевич.


„До къде може да стигне? Нямам представа. Може би Топ 10, всичко зависи от него. Знам само, че Томич има голям потенциал, който може да го превърне в истински шампион”, каза хърватинът.


Иванишевич изрази мнение, че за разлика от много други таланти в световен мащаб, които трябва да напуснат родината си още в детска възраст, за да се развият, то Томич може да реализира потенциала си и в Австралия.


„Мисля, че Бърнард не трябва да напуска Австралия. Той получи всичко там и няма смисъл да търси развитие на друго място. Освен това очаквам Томич да вече да играе и за Купа „Дейвис”, след като капитан на националния отбор стана Патрик Рафтър. Определено мисля, че той има страхотно бъдеще и му желая всичко най-добро”, каза още Иванишевич.

 

ВИЖТЕ ТОП 5 НА ТАЛАНТИТЕ СПОРЕД МУРАТОГЛУ


Отговорът на младия австралиец не закъсня. „Радвам се, че шампион като Иванишевич има подобно мнение за мен. Разбира се, че искам един ден да бъда в Топ 10 и се надявам неговите думи да се превърнат в реалност. Горан е страхотен човек и всеки път, когато мога да поговоря с него го правя. Винаги е полезно да чуеш няколко думи от играч като него, да ти даде някой важен съвет. Страхотен е”, каза Томич.


„С удоволствие бих играл за Купа „Дейвис”. До тези мачове обаче има доста време, затова сега искам да се концентрирам само върху предстоящия Australian Open”, каза Томич, който има хърватски корен.


„Никой не ми е дал толкова, колкото Австралия, затова искам да играя само за тази страна. Нямам търпение следващите двубои да дойдат”, категоричен е Томич, който заедно с нашата първа ракета Григор Димитров е определян за един от най-перспективните млади тенисисти в света.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини