(Фед)Експресът е на две спирки от титла в Париж (видео)



12-11-2010 22:07 | Николай Драгиев

Роджър Федерер достигна най-доброто си постижение на "Мастърс 1000" в Париж. Той достигна полуфиналите в зала "Берси" след пореден авторитетен успех след 6:1, 7:6 над Юрген Мелцер.

Двубоят продължи само 70 минути. Федерер спечели 92% от точките след първи сервис, гарнира ги с 18 аса и 33 уинъра. Освен това той допусна едва 13 непредизвикани грешки и дори не посрещна нито една точка за пробив пред противника му.

За място на финал в Париж Федерер ще спори с Гаел Монфис, който надви Анди Мъри с 6:2, 2:6, 6:3.  Двамата са играли пет пъти до момента и в тези срещи французинът има едва един спечелен сет.

Федерер изигра уникален първи сет, който спечели за 20 минути. Той напълно обърка ошашавения Мелцер и дръпна с два пробива за отрицателно време. Оттам не бе проблем да затвори с 6:1.

Вторият сет бе доста по-равностоен, Федерер можеше да го спечели и доста по-бързо, но в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него до 4:4 нямаше изявен лидер, но след това бившият номер 1 включи на друга предавка и логично спечели в два сета.


Любопитното е, че Федерер записа и друг рекорд. Досега той не бе постигал 18 аса в двусетов мач. "Мисля че сервирах страхотно през целия двубой. Той вдигна нивото си във втората част и бе доста солиден. Доволен съм от успеха," коментира Федерер.

 

До момента през сезона Федерер има 60 победи и 12 загуби. За последните седмици той вече грабна две титли - Стокхолм и Базел, а сега ще има шанс да постигне своеобразен хеттрик, но този път с трофей от "Мастърс 1000".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини