Шампионът напусна Париж (видео)



11-11-2010 18:37 | Николай Драгиев

Микаел Лодра хвърли бомбата на "Мастърс 1000" в Париж. Опитният французин изхвърли шампиона от миналия сезон Новак Джокович след 7:6, 6:2 за 90 минути игра.

Любопитното е, че съвсем наскоро Лодра бе победен от най-добрия българин Григор Димитров в Орлеан.

Този път, вдъхновен от пълната зала "Берси" и своята треньорка Амели Моресмо, Лодра изигра перфектен двубой и напълно обезличи Ноле. Французинът спечели 90% от точките при свой първи сервис и не допусна нито един пробив.

След напълно равностоен първи сет, логично се стигна до тайбрек. В него Лодра направи няколко феноменални изпълнения от бекхенд и напълно заслужено спечели с 8:6 точки, въпреки че губеше с 3:5.

С началото на втория сет Лодра сензационно тръгна с пробив в подаването на Джокович. Сърбинът пропусна три възможности да го върне и резонно бе наказан. Лодра направи втори пробив и след това безапелационно затвори мача с 6:2.


"Показах, че е реалистично да победя Джокович. Не знам дали ще мога да го направя и за Купа "Дейвис". В Сърбия ще е напълно различно. Аз показах на нашия капитан, че може да разчита на мен. Този турнир още не е приключил и аз не искам да спирам дотук," коментира Лодра, който ще играе в четвъртфиналите с Николай Давиденко.

 

"Не мисля, че играх лошо, нито че ретурът ми е бил лош. Микаел обаче сервира наистина добре във важните моменти. Той заслужи победата си," призна пък Джокера.

 

Интересното е, че Лодра и Джокович със сигурност ще се срещнат в турнира за Купа "Дейвис". Във финалния двубой, който ще се играе в Белград, Сърбия приема Франция в спор за златото в началото на декември.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини