Григор Димитров загуби спечелен двубой в Аахен



10-11-2010 00:34 | Николай Драгиев

Григор Димитров загуби на старта турнира от сериите "Чалънджър" в Аахен. Българинът отстъпи с 6:3, 6:7(5), 6:7 (4) пред 158-ия в света американец Раджив Рам.

Така Гришо няма да добави точки за световната ранглиста, където в момента е 115-и.

Димитров стартира чудесно двубоя и не даде никакъв шанс на Рам в първия сет. Въпреки тактиката "сервис-воле" на американеца, Гришо намери начин да пробие в шестия гейм. Той направи два блестящи минаващи удари от бекхенд за 4:2. При 5:2 Рам сервираше, когато се получи един от най-любопитните моменти в двубоя.

193-сантиметровият янки прехвърли българската надежда, който пробва "хот-дог", подобно на Роджър Федерер, но топката излезе в аут. В крайна сметка Григор затвори с 6:3, губейки само 5 точки при свой начален удар.

В началото на втория сет, при 1:1 гейма Григор пропусна точка за пробив, която можеше да се окаже особено ценна. Все пак българинът стигна първи до заветния пробив, но чак в 11-ия гейм и така поведе с 6:5. Неочаквано тъкмо в този момент Димитров показа лабилност и вместо да затвори мача, допусна да се стигне до тайбрек, губейки за първи път гейм на свой начален удар.

Така по изключително наивен начин, Григор не само даде надежда на по-опитния си съперник, но и лековато загуби тайбрека със 7:5 точки.

В решителния трети сет тенис нямаше. Двамата загубиха точно шест точки, преди да се стигне до неизбежния тайбрек! Гришо пък за пореден път показа безпомощност, когато трябва пробие съперника.

Това разбира се се оказа фатално и в тайбрека, където Григор поведе с 3:1 и оттам взе само една точка. Рам се наложи със 7:4.

Турнирът в Аахен се играе на твърд корт и е с награден фонд от 42 хиляди евро и гостоприемство.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини