Федерер като Надал - поиска повече време за почивка



09-11-2010 18:36 | Станко Димов

Носителят на 16 титли от Големия шлем Роджър Федерер защити световния номер 1 Рафаел Надал, който нееднократно е обявявал, че календарът на ATP е неправилно направен.

 

Роджър и Рафа искат състезателите да имат повече време за възстановяване след тежкия сезон. В момента това време е точно 4 седмици, но според елита в тениса паузата трябва да е по-дълга.

 

"Мисля, че е крайно време календарът да бъде изместен така, че да имаме повече време за почивка. Сега разполагаме с 4 седмици, които не са достатъчни. Според мен ако седмиците са 6 ще е далеч по-добре", коментира Федерер на официалната си пресконференция в Париж, където швейцарецът ще участва на турнира от заключителния турнир от "Мастърс 1000" сериите.

 

"В крайна сметка нашите искания са в интерес на турнирите", каза още Федерер, чийто първи съперник в Париж ще бъде Ришар Гаске (Франция).

 

Както е известно лидерът в ранглистата Рафаел Надал отказа участие от надпревата, тъй като има травма в рамото. Испанецът се надява да е готов за финалните битки на 8-те най-добри в Лондон, които започват в края на месеца.

 

Нееднократно тезата за по-съкратен календар на ATP е била споделяна и от Новак Джокович (Сърбия).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини