Новак Джокович на финал в Базел



06-11-2010 17:45 | Станко Димов

За втора поредна година Роджър Федерер и Новак Джокович ще спорят за титлата от турнира в Базел. Сърбинът, който е шампион от миналата година, победи сънародника си Виктор Троицки със 7-6, 6-4.

 

Мачът можеше да се развие по коренно различен начин, но Троицки не издържа на напрежението. Мачът започна гейм за гейм, като до 5:5 пробиви нямаше. Точно в този момент обаче Троицки спечели подаването на Джокович и със сервис на своя страна можеше да приключи сета.

 

Да, ама не. Ноле даде всичко от себе си и върна пробива, с което доведе нещата до тайбрек. В заключителния 13-ти гейм опитът на Джокович си каза думата и сърбинът поведе в резултата.През втората част Троицки се държеше в мача до 3:3. В решителния седми гейм Ноле проби, след което спокойно затвори мача.

 

След тях на корта излязаха старите познайници Роджър Федерер и Анди Родик. Очакванията за интересен мач между двамата и този път не се оправдаха, а Роджър се наложи с 6-2, 6-4 след малко повече от час игра.

 

Победата бе под номер 20 за Роджър срещу американеца. За последно двамата се изправиха един срещу друг на легендарния финал на Уимбълдън през 2009-та година, спечелен от Федерер с 16-14 в заключителния пети сет.

 

В неделя пък Федерер ще може да вземе реванш от Джокович за загубата на финала в Базел преди година, когато сърбинът стигна до обрат и грабна трофея.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини