Карлос Моя: Познавам само Григор и розовото масло



05-11-2010 18:37 | Николай Драгиев

Карлос Моя вече е в България. Бившият номер 1 в света увери своите фенове у нас, че няма никакво намерение да се отказва, но завръщането му зависи от състоянието на неговото стъпало.

Според испанецът Григор Димитров го чака добро бъдеще. Той си призна, че не знае останалите български състезатели, включително и Цвети Пиронкова.

„За първи път съм тук, но съм радостен, че ще имам два дни, в които ще мога да се запозная с вас. Последният ми мач беше през месец май, след което се наложи да спра за малко. Направих операция на стъпалото си, а и преди два месеца станах баща. Искам да отбележа обаче, че не съм се отказал от моята тенис кариера.

"От българските тенисисти знам само за Григор Димитров, той е млад, талантлив, а вече сред мъжете. Мога да кажа, че го чака голямо бъдеще. По отношение на Цветана Пиронкова знам само, че е играла полуфинал на Уимбълдън, а това значи много," сподели Моя, цитиран от Gong.bg.

"Преди 9 години ми предложиха идеята да започна да се занимавам и с парфюми, приех и не съжалявам. Това не само е добър бизнес, но вече мога да кажа, че съм и специалист по отношение на ароматите.

"Защо не да включим и българско розово масло в някой бъдещ мой парфюм, знам, че мирише добре, но все пак специалистите решават," допълни още той.

"През 1998 година, когато спечелих Ролан Гарос сбъднах детската си мечта и не ми липсва това, че не съм триумфирал на друг турнир. В главата ми в момента е щастлива бъркотия, заради дъщеря ми, днес е първият ден, в който аз се отделям от нея, след като се роди преди два месеца. Усещането да си баща е нещо ново за мен. В момента това е на първо място, но отново ще кажа – не съм, се отказал от тениса.”

 

Снимка: viasport.bg




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини