Иванович: Няма да ставам треньор



13-07-2010 00:00 | Станко Димов
Великолепната (като визия) Ана Иванович не може да се похвали с успехи на корта в последно време. Но медийният интерес към бившата номер едно в света не стихва. Брюнетката от Белград даде кратко интервю за швейцарското лайфстайл списание Coopzeitung и бе поставена дори на корицата му. Ето есенцията от този текст от броя, който излезе на 13 юли.

- Ана, от кого в тениса се възхищаваш и защо?
Те са двама – Роджър Федерер и Рафаел Надал. И двамата са страхотни професионалисти. Това, което ме впечатлява повече у Роджър е начинът, по който успява да се ръководи сам на корта. Ясно е че той е много емоционална личност, но винаги съумява да се контролира и е винаги много спокоен. Рафа също има страхотно поведение на игрището и е страхотен за гледане. Той, също като Роджър, е истински джентълмен.

- Коя е най-близката ти приятелка в WTA?
Ами, приятелка съм с много тенисистки, сред които са Сорана Кърстя и София Арвидсон. Близка съм също с Кузнецова, Мирза и Клайстерс. Наскоро Сорана ми беше на гости в Белград. Беше много забавно и си изкарахме страхотно. А пък със София тренирахме заедно в Швеция преди турнира в Росмален.

- Какво ще правиш след края на кариерата ти?
Тенисът заема голяма част от моя живот и ми е трудно дори да помисля, че ще настане време, когато няма да бъде такава, когато се оттегля. Нямам идея какво ще правя, но не се виждам да стана треньор, например. Обаче със сигурност ще остана свързана с тениса по някакъв начин. Освен това имам интерес и към бизнеса.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини