Федерер на четвъртфинал в Доха



05-01-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер две Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите на тенис турнира в Доха, Катар, който е от категорията „АТР 250” и е с награден фонд 1, 024 милиона долара. Швейцарецът се наложи над своя съгражданин и приятел от детинство Марко Кюдинели със 7:6(5), 7:5 след един час и 50 минути игра. След Роджър на корта излезе първият в ранглистата Рафаел Надал, който играе със словака Лукаш Лацко.

В първата част на дербито на 29-годишните базелчани Федерер беше много апатичен в сервис геймовете на Кюдинели и вземаше лесно своите. Закономерно сетът отиваше към тайбрек. В последния моменти – 12-и гейм и 40:40, Роджър стигна до първата точка за пробив и сетпойнт в срещата след отличен минаващ удар от форхенд. Италошвейцарецът не трепна и спаси положението с отлична атака. В тайбрека той имаше скрит сетбол, като направи минибрейк и поведе с 5:4 точки, а след това имаше на два пъти началния удар. Федерер се измъкна с две отлични отигравания, а на втория си сетбол сервира мощно и ретурът на съперника излезе в аут.

Малко очаквано Кюдинели постигна първия пробив в двубоя и поведе с 3:1 гейма. Веднага след това Роджър се опита да спре да играе като на демонстративен мач, стигна до точка за рибрейк, но сечения ретур излезе в аут и съперникът му увеличи преднината си в сета.Последва сервис гейм на Федерер за само ... 47 секунди и първи пробив за рекордьора по титли от Големия шлем, който намали до 3:4. Последва равенство, а германошвейцарецът проби пак за 6:5. След това Роджър сервираше за победата. Набърза ръка стигна до три мачбола и реализира втория.

„С Марко се познаваме от петгодишни и сме добри приятели. Винаги играя трудно срещу него. Направихме добър мач, той ме затрудни доста във втория сет, но успях да се наложа”, коментира Федерер. Следващият му съперник е №6 в схемата в Доха Виктор Троицки. Сърбинът преодоля Теймураз Габашвили с 6:3, 6:1, след като наниза 17 аса.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини