Федерер и Надал играят за наводненията



13-01-2011 00:00 | Станко Димов
Звездите на световния тенис ще участват в инициативата на Роджър Федерер за подпомагане на жертвите от наводнението в австралийския щат Куинсленд. Благотворителното шоу Rally for Relief ще се проведе в неделя, 16 януари, на централния корт на „Мелбърн Парк” – „Род Лейвър Арина”.

Освен Федерер в проявата ще участват още Рафаел Надал, Новак Джокович, Лейтън Хюит, Саманта Стоусър, Ким Клайстерс и славният ветеран Патрик Рафтър. Всички средства, събрани от продажбата на билети, ще бъдат предадени на фонд за помощ на пострадалите от природната стихия.

„Както много други тенисисти, бях потресен от разрушенията, предизвикани от наводненията. Ние просто искаме да направим нещо в помощ на бежанците и преселниците, които още дълго време ще страдат от последиците”, заяви Роджър Федерер, който миналата година по същото време организира и благотворително шоу в помощ на Хаити.

„Това е ужасна трагедия, която не само отнема животи. Радвам се, че мога да помогна да се обърне внимание на световната общественост към този сериозен проблем и че ще можем да съберем пари за пострадалите”, каза пък Рафаел Надал.

„Като австралиец не мога да не преживявам случващото се в Куинсленд. Това е трагедия от голям мащаб. Ние, австралийците, винаги се обединяваме, за да победим трудностите и това е точно такъв случай. Ако обществото на тенисистите може да помогне, трябва да съберем усилията си”, обясни Лейтън Хюит.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини