Италия първа на полуфинал



06-02-2011 00:00 | Станко Димов
Шампионките от последните две години в отборния турнир Fed Cup от Италия се класираха първи за полуфиналите на Световната група. Те поведоха с 3-1 срещу Австралия в Хобарт. След първия ден резултатът беше 1-1 победи.

В повторението на финала от Roland Garros през 2010 на корта излязоха победителката тогава Франческа Скиавоне и Саманта Стоусър. И отново 30-годишната тенисистка от Милано триумфира. Франка надделя със 7:6(1), 3:6, 7:5, в мач, продължил над два часа и половина. В заключителния сет се стигна до 5:5. Тогава четвъртата в света Скиавоне наложи волята си, за да измъкне мача. Тя приключи с 42 печеливши удари и 40 непредизвикани грешки. За Стоусър показателите в тези категории бяха 35 и 43.

Флавия Пенета и Ярмила Грот играха в последния сингъл на остров Тасмания. И отново хубавицата от Бриндизи донесе успеха, както направи и на финала срещу Съединените щати в Сан Диего. Пенета не даде шансове на Ярмила Грот и се наложи с 6:3, 6:2 за точно 66 минути игра. Италианката постигна пет пробива, а допусна само два.

На полуфиналите тимът на капитана Корадо Барацути очаква победителя от срещата в Москва, където след първия ден Франция води сензационно с 2-0 на Русия.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини