WTA и ATP загрижени за играчите в Мексико



22-02-2011 00:00 | Станко Димов
Женската и мъжката тенис асоциации са изпратили писма до всички свои членове, които участват на турнирите в Мексико тази и следващата седмица. В момента тече състезание на АТР и WTA в Акапулко, а следващата е това за жени в Монтерей, където ще играе и Цветана Пиронкова.

Миналия уикенд бяха застреляни 12 шофьори на таксита в Акапулко, като част от война между наркодилъри. Правителството на Мексико е уверило тенис организациите, че са взети всички мерки за сигурност на двата турнира, но може да направи малко за спиране на насилието извън курорта Феърмонт Принсес, където са кортовете, където се играе тази седмица.

„WTA направи своя оценка за риска за тенисистките за състезанията в Акапулко и Монтерей. Уверихме се, че са взети мерки за сигурност за играчи и зрители”, заяви говорителят на асоциацията Андрю Уокър.

Тенисистките са предупредени писмено да не напускат комплекса, където е турнира и да напускат града веднага, след като отпаднат. Аржентинецът Давид Налбандян вече отказа участие в Акапулко поради съображения за сигрност. От друга страна испанците Давид Ферер и Карла Суарес Наваро обявиха, че не се чувстват застрашени в Акапулко.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини