Дел Потро с първа купа след US Open



28-02-2011 00:00 | Станко Димов
Аржентинецът Хуан Мартин дел Потро спечели турнира в Делрей Бийч, Съединени щати, който е от категорията „АТР 250”. На финала 22-годишният тенисист преодоля Янко Типсаревич от Сърбия с 6:4, 6:4 след един час и 54 минути.

Това бе първа титла за Кулата от Тандил след тази от US Open през септември 2009 година. Миналия сезон той се бореше с контузия на китката и претърпя операции и продължително лечение.

В първата част Дел Потро губеше с 1:4, но стигна до обрат. В заключителния десети гейм той отрази пет точки за пробив на Типсаревич, преди да съумее да реализира третия си сетпойнт. Във втория южноамериканеца проби за 3:2, а в следващия гейм спаси три точки за връщане на брейка.

„Янко контролираше първия сет, но аз бях концентриран върху моя сервис, защото той водеше само с един пробив. Успях да го върна бързо и да се върна в играта. Подавах много зле при 5:4, но все пак подобрих играта си, форхендът ми започна да работи и това ми помогна да взема частта. Днес беше доста горещо. Но когато играеш финал ти не мислиш за времета, а как да го спечелиш”, заяви Дел Потро.

За аржентинеца това бе осма титла в кариерата. С 250-те точки от Делрей Бийч Делпо се върна в Топ 100 под №89. Когато започна кампанията си в Съединените щати на турнирите в Сан Хосе и Мемфис, Хуан Мартин беше 484-и в класацията на АТР.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини