Рафа Надал на аудиенция при Албер ІІ



11-04-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно в тениса Рафаел Надал беше на аудиенция по покана на принца на княжество Монако Албер ІІ. Срещата се състоя в двореца. Както е известно принц Албер е член на МОК и сам участва в състезания по бобслей и ветроходство. Рафа пък е в Монте Карло, за да се опита да спечели рекордна седма поредна титла на турнира на клей от сериите „Мастърс 1000”, който вече стартира.

„Благодаря за поканата, за мен беше голяма чест да дойда в двореца и да се срещна с Негово превъзходителство. Той е голям поддръжник на турнира и затова искам да му благодаря за подкрепата. Удоволствие е да съм отново на най-доброто състезание в ATP World Tour. Тренирам упорито в момента и очаквам с нетърпение моята първа среща”, заяви испанския левичар. Той подари на принца своя ракета.

Преди три години Надал и Анди Мъри изиграха демонстративен двубой в самия дворец, по покана на Албер ІІ. Принцът връчва неизменно в последните години и трофея от турнира.

Рафа почива в първия кръг в Монте Карло. Във втория той очаква победителя от двубоя между Ярко Ниеминен от Финландия и френския квалификант Жюлиен Бенето.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини