Ниеминен срещу Надал, Цонга печели



12-04-2011 00:00 | Станко Димов
Двама тенисисти, които играят с лява ръка ще се срещнат въ втория кръг на турнира от сериите „Мастърс 1000” в Монте Карло, който е с награден фонд 2,75 милиона евро. Водачът в схемата и шесткратен шампион от състезанието Рафаел Надал ще играе срещу финландеца Ярко Ниеминен.

29-годишният Ниеминен се наложи след близо два часа и половина над Жюлиен Бенето от Франция с 4:6, 6:3, 7:6(3). Финландецът, който в момента е №59 в света, допусна само един пробив в мача, но той му коства първия сет. В заключителната част левичарят от град Маску стигна до тайбрек. В него поведе с 6:2 точки и реализира втория си мачбол.

Двубоят Надал – Ниеминен ще се проведе най-вероятно в сряда на централния корт на комплекса.

Също в мач от първия кръг в княжеството 12-ият поставен Жо-Вилфред Цонга от Франция успя да направи обрат срещу опитния аржентинец Хуан Монако и да го надиграе с 4:6, 6:3, 6:2 за два часа и 31 минути. Следващият съперник на Цонга е Иван Любичич от Хърватия.

„Показах силата на моята воля, издръжливостта си и атакуващия си потенциал. В хода на мача разбрах, че избраната от мен тактика няма да свърши работа. Съперникът се справяше без проблеми с моите атаки, така че трябваше да направя промяна и да заиграя по-праволинейно. Това свърши работа. Започнах да излизам често на мрежата. Доволен съм от представянето си”, заяви след успеха френският тенисист.

Марин Чилич също преодоля първия кръг, но го направи много убедително. Снажният хърватин, който е №15 в схемата, се наложи над Филипо Воландри от Италия с 6:2, 6:1 след само 65 минути на корта. Мръня очаква следващия си съперник от мача Потито Стараче (Италия) – Пере Риба (Испания).


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини