Испански финал в Монако



16-04-2011 00:00 | Станко Димов
Испанци ще определят шампиона на турнира на клей от сериите "Мастърс 1000" в Монте Карло. За финала се класираха шесткратният шампион от състезанието в княжеството Рафаел Надал и Давид Ферер.

Световният номер едно Надал победи третия в схемата Анди Мъри (Великобритания) с 6:4, 2:6, 6:1 след почти три часа игра. Мъри стартира отлично мача с пробив още в първия гейм, но това амбицира Надал и той обърна до 4:1. Британецът пак се активизира и стигна до 4:4, но в десетия гейм допусна нов пробив, с което загуби първия сет.

Във втората част Мъри набързо дръпна с 4:1, а в последствие изравни резултата след 6:2, с което стана първият тенисист, взел сет на Надал в Монте Карло след Новак Джокович на финала на турнира през 2009 година. В решаващата трета част обаче испанският левичар беше неистов, поведе с 4:0 и даде само гейм на съперника си, преди да победи.

Поставеният под номер четири Ферер по-рано днес отнесе седмия в схемата Юрген Мелцер (Австрия) с 6:3, 6:2 за 78 минути и за първи път ще играе финал на "Мастърса" в Монако. Миналата година Давид отстъпи на полуфинала на турнира точно на Рафа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини